fredag 18 december 2009

Bakningen skiter sig!

Först tänkte jag se om pepparkakorna bakade ut sig själva.
Nix kan jag bara säga.
Då girade jag från sådan bakning (som jag tidigare lyckats baka och bakar på fem minuter ikväll) och kastade mig ut i nästa projekt.

Då tänkte jag baka chokladbiskvier.
Nu två försök senare tänker jag - åt helvete med biskvierna!!
Det var satan till dag att jävlas med det mesta.

Hittade inte mitt recept.
Provade då från nätet.
Förmodligen var det en ännu större idiot än jag som lagt ut det receptet, denne någon borde ställas i skampålen.

Hela plåten i soporna.

Då hittade jag ett recept som har funkat tidigare, med mandelmassa i stället för egengjord, men ok iaf.
Den har som sagt funkat tidigare.
Jag minns det trots att det var flera år sen.

Nu smaskade jag ihop ingredienserna till själva botten, smörkrämen var ju redan gjord från förra försöket, och klickade ut på plåten.
Såg skitproffsigt ut.
Små och toppiga.
Som pigga och alerta fjortisbröst, inte punkterade calzonens som jag har nu...

Ja, tjena!
Inne i ugnen skedde en mutation.
Dom blev lite som mina bröst (i badkar)idag, stora och utflutna.
Dom fick dock svalna för jag tänkte att dom duger ju åt oss fast dom är fula som stryk.

Ja, tjena igen!
Gick dom att få upp från sitt jävla bakplåtspapper?
Inte en jävla chans.
Hela papperet kastade jag i soporna, medans Makens skratt fördunklade mitt sinne.

Nu jävlar ska här vilas innan jag försöker igen.
Tredje gången gillt, har kvar mandelfuckingmassan och ägg så det är bara att kavla upp ärmarna och testa en gång till. Hur himla svårt kan det vara på en skala?
Jag har ju gjort dom förr. Flera gånger.

Några tips?
Något otips då?
Något man INTE ska görat.ex.
För något sådant gjorde jag bägge tidigare gångerna.


Skulle vara bra att veta vad det var FÖRE nästa gång.. *tipsar om tips*

6 kommentarer:

  1. Åhh...herreguden! Jag flinar!! Förlåt...(känner igen mej)

    SvaraRadera
  2. Chokladbiskvier? Är du alldeles från vettet. Kan man baka sådana? Det var det ambitiösaste jag läst på länge.
    Jag har verkligen inga tips. Jag kan bara nästan baka kanelbullar. Längre sträcker sig inte min talang.

    SvaraRadera
  3. HAHAHAHAHA!!! Ulrika, du är sååå underbar! =)

    Jag har ju inga direkta baktips som du säkert kan förstå, men, i all välmening: KÖP färdiga!!! : )

    SvaraRadera
  4. Jag använder receptet i sju sorters kakor och sedan har jag inte vanligt bakplåtspapper utan sådana där dukar eller vad man ska säga som man kan köpa. Låt bottnarna svalna bara lite innan du tar lös dem om de får vara för länge fastnar de alltid. Sedan när jag satt på smörkrämen fryser jag alltid kakorna innan jag chokladdoppar dem och jag har aldrig kokosfett i chkokladen.

    SvaraRadera
  5. Nilla. Skit i kakorna? Men..men det är ju jul snart. Då SKA man ju ha hembakat, det sa min mamma, så det så!

    *ilar och köper något mer till fikabröd för här är färdigbakat*

    Kerstin. Det känns tryggt att höra, jagmenar du som bakar mandelmusslor och allt ;)

    Tjockisen. Jo man kan visst baka sådana och få dom bra också. Det har jag fått tidigare. I ett tidigare liv kanske?

    Agneta. Sen Nillas svar
    ;)

    Kaiza, äntligen ett vettigt svar. Lite sent kanske, men det där med att ta dom från plåten snabbt testade jag sista gången.
    Då satt dom bara fast lite..

    SvaraRadera